Polityka prywatności

Polityka prywatności sklepu

Polityka prywatności informuje użytkowników sklepu o zasadach pozyskiwania, przetwarzania i zabezpieczania danych osobowych w ramach serwisu.


Administratorem danych osobowych jest:

KAMET Przybyła Tomasz
ul. Leonida Teligi 79
44-304 Wodzisław Śląski


Zbierane dane

Dane osobowe Klient podaje dobrowolnie. Są one niezbędne do realizacji zamówienia. Właściciel pobiera następujące dane osobowe: imię, nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, telefon kontaktowy, adres IP komputera. Dane wykorzystywane są do realizacji zamówień, komunikacji z klientem. Udostępniane są firmom kurierskim, Poczcie Polskiej (obowiązuje ich poufność danych) w celu realizacji dostawy. W sklepie internetowym http://skarpetydeluxe.pl dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Klientów na stronie, zbierania danych demograficznych o Klientach i w celach technicznych do administrowania serwerami. Z kolei dane zbierane poprzez bezpośredni kontakt Klienta ze sklepem poprzez stronę www, są wykorzystywane do prowadzenia korespondencji z Klientem. Dane udostępniane są organom ścigania i wymiaru sprawiedliwości na mocy przepisów prawa. Sklep wykorzystuje dane w celach marketingowych tylko za zgodą Klienta.

Podane dane są przetwarzane na podstawie art.6 ust. 1 lit. a), lit. b) i lit. f) Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenie dyrektywy 95/46/WE ( ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych);
 

Przechowywanie danych

Sklep skarpetydeluxe.pl zapewnia bezpieczeństwo danych osobowych. Sklep nie przekazuje danych swoich Klientów osobom trzecim, sam wykorzystuje je w celu zapewnienia właściwej obsługi użytkowników sklepu, realizacji zamówień oraz sprawnej komunikacji. Dane osobowe są traktowane jako całkowicie poufne, przechowywane są na dobrze zabezpieczonym serwerze przed zagrożeniem zdalnym i fizycznym.


Dostęp do danych

Każdy użytkownik, który udzielił informacji o danych osobowych ma prawo dostępu do tych treści, poprawiania ich, aktualizacji, uzupełnienia, żądania zaprzestania przetwarzania oraz wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych zgodnie z art. 32 ust. 1 pkt 7 i 8 ustawy o ochronie danych osobowych.

Pragniemy zwrócić Państwa uwagę, że jeżeli na stronie internetowej naszego Sklepu zamieszczamy linki prowadzące do innych, nieadministrowanych przez nas stron internetowych, to nie możemy odpowiadać ani za zawartość tychże stron, ani za stopień ochrony prywatności realizowany przez administratorów tych stron. Podejmując decyzję o przejściu na takie strony, Klient czyni to na własną odpowiedzialność. Zachęcamy przy okazji do zapoznania się z polityką prywatności realizowaną przez te strony, zanim Klient udostępni im swoje dane osobowe.

Materiały reklamowo - promocyjne wysyłamy Klientom jedynie wówczas, gdy wyrazili na to zgodę. Dotyczy to w szczególności newslettera wysyłanego Klientowi, jeżeli potwierdzi wyraźnie wskazanego przez nas linka zawierającego akceptację na otrzymywanie newslettera o aktualnych promocjach,  rabatach i nowościach w naszym Sklepie. Materiały te dotyczą  wyłącznie oferty naszego Sklepu.


Wykorzystanie cookies

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.
W ramach serwisu wykorzystywane są pliki „sesyjne” oraz „stałe”. Pierwsze z nich są tymczasowe. Przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do momentu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia przeglądarki internetowej. Drugi typ przechowywany jest w urządzeniu końcowym przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Wykorzystywane rodzaje plików cookies pozwalają:

• na korzystanie z usług dostępnych w ramach serwisu,
• zapewnić bezpieczeństwo poprzez np. wykrywanie nadużyć,
• gromadzić informacje o sposobie korzystania z serwisu,
• na „zapamiętywanie” wybranych przez użytkownika ustawień i personalizację interfejsu użytkownika np. wybrany język, region, z którego pochodzi internauta itd.,
• na dostarczenie użytkownikowi treści reklamowych, dostosowanych do jego zainteresowań.


Zmiana polityki prywatności

Sklep internetowy skarpetydeluxe.pl zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności w dowolnym momencie, bez konieczności informowania o tym użytkowników. Klienci mają obowiązek zapoznania się ze zmianami, po wejściu na stronę sklepu.

Zapewniamy naszym Klientom pełne poszanowanie ich prywatności oraz ochronę ich danych osobowych.

Wszelkie pytania, wnioski i sugestie odnoszące się do ochrony Państwa prywatności, w szczególności danych osobowych prosimy zgłaszać na adres sklep@skarpetydeluxe.pl bądź telefonicznie pod naszym numerem kontaktowym.